NL Blog

6 juli 2015

even zien hoe Nimbus het hoogste punt bereikt: Talis en Hoogte Twee architecten: 117 woningen sociale huur + ruimte voor maatschappelijke organisaties en dat in hartje stad: prachtig!

5 juli 2015

In de nieuwe Architect een mooie publicatie over de glazen serre in het Sonsbeekpark: 'Glas als windverband in stalen frame' door Maartje Henket. De samenwerking van Nexit architecten, ABT en Si-X levert een bijzondere aanbouw op.

12 juni 2015

Reportage van de rondleiding door The Edge op de Amsterdamse Zuidas, i.o.v. Architectenweb In samenwerking met Philips.The Edge is ontworpen door PLP Architecture en OeverZaaijer en ontving de Breeam-kwalificatie 'Outstanding'. Daarmee is The Edge volgens de Breeam-standaard het duurzaamste kantoorgebouw ooit. Wereldwijd is The Edge het eerste gebouw waarin het nieuwe Connected Lighting van Philips is toegepast. Het interieur is ontworpen door Fokkema & Partners. The Edge is ontwikkeld door OVG in opdracht van Deloitte. Advocatenkantoor AKD huurt de overige ruimte. Publicatie op Architectenweb.

6 mei 2015

Druk bezig met architectuurproject in Frankrijk, de beurs van Architect@work in Kortrijk, restauratie-fotografie van Stevenskerk en Stevenstoren, fotografie voor fotoboek Doornroosje, grote foto afgeleverd voor de burgemeester Dhr. Bruls voor op zijn kamer in het stadhuis, foto afgeleverd voor particulieren in Est (2,5 mtr br), College van Bestuur van de HAN heeft een grote foto gevraagd van stadsbrug De Oversteek, fotoshoot voor Rijkswaterstaat van Hi-D Joke Cuperus, fotoshoot van de renovatie A50 brug voor Rijkswaterstaat, presentatie Jaarboek Architectuur 2014/2015 met 2 projecten van ons, fotoopdracht voor De Architect: afijn, we zijn druk bezig en de projecten zijn prachtig evenals dit o zo mooie voorjaarslicht.

7 april 2015

Architectuurfotografie voor INBO van het transformatieproject De Melkfabriek Hilversum. Dudok zou heel vrolijk worden van deze creatieve broedplaats in combinatie met bedrijven zoals Dudok Wonen, scholen en wonen.

2 april 2015

Time Lapse in combinatie met film en fotografie van het plaatsen van 250 zonnepanelen op het dak van het Elde College te Schijndel.
In opdracht van Van Berkum Techniek.

31 maart 2015

Fotografie van de nieuwbouw van Wetsus, Watercampus, Leeuwarden. Prachtig gebouw; helemaal duurzaam en prachtige golvende bewegingen van hout. Zowel binnen als buiten. AchterboschZantmanarchitecten.

29 maart 2015

Fotografie op 102 meter hoogte. Fantastisch zicht op de stad vanuit de kraan van Nimbus, sociale woningbouw, hoogbouw, Talis. Vooral de eerste seconden van het panorama voelt space...

27 maart 2015

Vandaag een speciaal gemonteerd beeld 'Marieke van Nimwegen NOW' afgeleverd bij de Stadse Wal. 12 april komt nr 2 van dit eigenzinnige magazine uit...

20 maart 2015

Architectuurfotografie van het nieuwe Doornroosje voor de indiening van Gebouw van het Jaar.

16 maart 2015

Oplevering van het informatie tablet in de Stevenskerk. De fotografie van de restauratie van toren en kerk worden op dit tablet in de kerk zichtbaar gemaakt voor het publiek.

11 maart 2015

Architectuurfotografie van het ondergrondse station Spoorzone Delft i.o.v. Hunter Douglas: wat een pracht project! Ontwerp ondergronds deel station: Benthem Crouwel; Ontwerp stationshal en stadskantoor: Mecanoo architecten; Masterplan Spoorzone en ontwerp buitenruimte: Joan Busquets.

2 maart 2015

Mooie publicaties in de Architect (project Waterlicht door Daan Roosgaarde, Westervoort), DAFNE en Kences ( kunstproject Talia)!

14 februari 2015

Geïnteresseerd in professionele fotografie op hoogtestatieven en vanuit de lucht? Collega Jan paul Mioulet heeft een uitgebreid artikel hierover in de nieuwe Pf nr 1-2015!

11 februari 2015

Utrecht, Week van de Bouw, met Material Xperience o.a. Hunter Douglas en in hal Gevel o.a. Solarlux en TU Delft.

10 februari 2015

Onthulling van het nieuwe fotokunstwerk in de entree van Talia, samen met Max Derks, de vertrekkende directeur van SSHN. Feestje in Doornroosje met een mooi welkom voor Kees Stunnenberg.


9 februari 2015

Bouwgala Week van de Bouw met de prijsuitreiking 2015. Geweldig: stadsbrug De Oversteek heeft opnieuw een prijs in de wacht gesleept en wat voor prijs: Nederlandse bouwprijs 2015 voor categorie civiele kunstwerken! Bouwcombinatie en gemeente Nijmegen van harte gefeliciteerd. Het juryrapport is lovend en roemt o.a. de goede samenwerking tussen alle partijen.

4 februari 2015

En het laatste nieuws van onze team captain: alleen Frans Delahaye (onderdeel portret) is door naar de volgende ronde van het WPC. Frans van harte gefeliciteerd! Knap werk! Heel veel dank aan Willem van der Vliest en de organisatie van DuPho.: heel goed werk gedaan! En jammer  uiteraard maar ik ben heel trots en blij met mijn certificaat: 'National Photographic Team of the Netherlands, category architectural photography, WPC 2015'.

3 februari 2015

Mooi artikel in Architectuur NL en bij de Architect over de selectie voor het Nederlandse Team World Photographic Cup 2015.

22 januari 2015

Architectuur fotografie voor Nexit architecten: CPO St. Martenshof Arnhem i.v.m. publicatie in Jaarboek Architectuur.

20 januari 2015

De WPC foto is paginagroot gepubliceerd in de Trouw; een reportage van Omroep Gelderland; een bezoekje aan Fotostudio De Jong; publicaties in De Architect; in Architectuur NL; in de Gelderlander en heel veel enthousiaste reacties van de pers en van de mensen om me heen: dank!

16 januari 2015

Kunstopdracht voor SSHN: het bedenken, ontwikkelen, fotograferen en monteren van een kunstwerk in de entree van Talia, het gebouw bovenop poptempel Doornroosje.

15 januari 2015

Vandaag bekend gemaakt dat ik geselecteerd ben om Nederland te vertegenwoordigen op de World Photographic Cup op het onderdeel architectuur-fotografie!
Gaaf, blij, gelukkig, wat een eer, wat een erkenning. Dank aan iedereen om me heen die me zo ondersteunen. Dank aan de collega's van DAPh (Dutch Architectural Photographers), dank aan mijn opdrachtgevers en relaties en uiteraard aan DuPho. 
Het Nederlandse Team is toegelaten tot de World Photographic Cup 2015: een internationale landenwedstrijd voor fotografen uit 27 landen. De criteria voor de jury zijn: - impact (25%),  - creativiteit (25%), - technische excellentie (25%) en compositie (25%).

14 januari 2015

Jaarboek Architectuur: architectuurfotografie voor Nexit Architecten van het project CPO St Martenshof Arnhem.

10 januari 2015

BAU München: volgens internationaal vermaard architect Daniel Libeskind “De grootste collectie van ideeën.” 
Op uitnodiging van Duitse opdrachtgevers aanwezig op de BAU:
"Omdat ik daar toch ben, heb ik contact gezocht met een aantal andere relaties o.a. van DAPh, die ook op de Duitse markt actief zijn. En dat pakte positief uit: bijvoorbeeld het Mitsubishi paviljoen, ontworpen door UNStudio in samenwerking met SORBA. En uiteraard willen ze graag dat dit professioneel vastgelegd wordt. Dat is voor mij een goed voorbeeld van samenwerken: elkaar op de hoogte brengen en gezamenlijk verder komen. Dat is voor beide partijen een win-win situatie en daar doe je het voor”.
 

9 januari 2015

Een tablet optimaliseren, script schrijven en site bouwen voor St. Stevenskerk over het grootschalige restauratieproject van de Stevenstoren en de Stevenskerk: het mooiste icoon van de stad. In de kerk is dit tablet toegankelijk voor het publiek en is geplaatst in een presentatiemeubel.

15 december 2014

Vandaag aangeboden aan minister Blok, het advies van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli), waar ik meegeholpen heb om met veel spoed, fraaie voorbeelden van "Vrijkomend Vastgoed" te fotograferen voor deze publicatie. Ook het College van Rijksadviseurs (CRa) heeft een advies om een goede strategie te ontwikkelen bij het afstoten van de grote hoeveelheid leegkomende gebouwen. Ook de Cobouw besteed er aandacht aan.

 

15 december 2014

Mooie publicatie in Architectuur NL nr 08/2014 in het artikel over Poldermoskeeën door Kirsten Hannema. De fotografie is in Utrecht vanaf het dak van Hotel Boutique over het gebied van De Kop van Lombok (Marlies Rohmer Architecten).

29 november 2014

Ondertekening fotografie-contract met TATA Steel Group.

28 november 2014

Genomineerd voor De Nederlandse Bouwprijs 2015: stadsbrug De Oversteek: gefeliciteerd Max Bögl, BAM en projectgroep gemeente Nijmegen!

27 november 2014

Coverfoto en artikel in Architectenweb themamagazine 'Transformatie en Renovatie' over CHV Veghel i.s.m. Michiel van Raay, DAPh en Kurt Gouwy van AIR Architecten.

21 november 2014

Geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op het onderdeel 'architectuur' bij de World Photographic Cup.

17 november 2014

Presentatie van het onderzoek wat ACN als opdracht gegeven heeft aan Erwin vd Krabbe, hoogleraar Planologie Radboud Universiteit, met een debat in Lux over: 'De slag om de Waalsprong".

15 november 2014

Publicatie in Houtblad 'Dwalen op niveaus' door Hilde de Haan: Lombok, Utrecht door Marlies Rohmer Architecten.

5-9 november 2014

Berlijn: architectuurfotografie gebouwen Duitse Bundestag / Mauerfalls Lichtgrenze 25 Jaar / beurs Architect@work Station Berlin / Tempelhof.

1 november 2014

Foto opdracht restauratie monument St. Stevenskerk en Stevenstoren 2014-2015.

25 oktober 2014

Lezing architectuurfotografie voor de Instagram Walk Honig Nijmegen en voor Wageningen.

7 oktober 2014

'Reus met een gouden hart':In de nieuwe Architectuur NL 06-2014 het artikel over de Kop van Lombok: Architectenbureau Marlies Rohmer.

2 oktober 2014

Fantastische dag op de Nationale Staalbouwdag: spectaculair was het winnen van de Nationale Staalbouwprijs door stadsbrug De Oversteek; de foto daarvan op de cover van Bouwen met Staal nr. 241 en een hele mooie stand samen met de Staalmakers en DAPh.

17 en 18 september 2014

Architect@Work, Ahoy Rotterdam samen met DAPh: wat een prachtplaats hadden we met stand nr 1. Een bijzondere beurs met veel nieuwe producten. Voor DAPh dubbel geslaagd door de enthousiaste reacties op ons werk en het prettige samenwerken met Architect@Work en Creative Four. Goede sfeer door de contacten met o.a. Rodruza, Axalta, Hunter Douglas, Foamglas, Architectuur NL, Materia, A10, Architectenweb en de vele anderen. Wij zijn na 2 dagen hard werken dik tevreden en dat belooft wat voor Berlijn!

17 september 2014

Stadsbrug De Oversteek met een uitgebreid artikel in The New York Times.

16 september 2014

En het project met architectuurfotografie van Stadhuis Weert ( INBO) is nu ook te zien op de site van Wonderful Day Design.

15 september 2014

Ruimte voor de Waal (onderdeel van Ruimte voor de Rivier, Rijkswaterstaat) met nieuwe steeds spectaculairdere 360 gr roundshots op hoogtestatief: 'het veranderende landschap'.

12 september 2014

Mooie publicatie met foto's van De Markthal in De Volkskrant: "Triomfboog voor Rotterdam!"

1 september 2014

Architectuurfotografie opdracht voor De Volkskrant: de Markthal Rotterdam ( MVRDV, Provast, INBO, Arno Coenen Iris Roskam).

30 augustus 2014

Geselecteerd voor de expositie van Herman Hertzberger in Het Nieuwe Instituut met de fotografie van MFC Presikhaaf.

26 augustus 2014

Mooi om te zien dat drie projecten van Solarlux in de publiciteit komen: Pret-a-loger TU Delft; Schipper-Douwes architecten; Fam. Schrooten bij de Nationale Duurzame Huizen route.

23 augustus 2014

Voor Solarlux Duitsland locatiescouting voor 17 projecten. Zijn ze geschikt voor een professionele fotoshoot en wat is daarvoor nodig: modellen, props, meubels... o.a. TU Delft met Pret-a-Loger; Concepthouse 1 Rotterdam, Paulinesymfonie Rijswijk, Ijblok Amsterdam, Oosterdakkade.....

21 augustus 2014

DAPh en De Staalmakers gaan samenwerken aan een expositie op de Staalbouwdag 2 oktober as in Katwijk. Dat wordt een mooie combinatie!

12 augustus 2014

School-architectuurfotografie: project Wolters Den Haag vandaag geleverd aan Kees Willems van TenW Architecten.

10 juli 2014

de Architect: publicatie van Stadhuis Weert door INBO architecten

12 juni 2014

Wegens succes herhaling van dit bijzondere optreden: as zondag 15 juni 15.00 uur optreden Benjamin Schippritt, solo akoestisch gitaarspeler. Hij speelt EIGEN composities geïnspireerd door Tonny Emmanuel. Tijdens expositie Thea van den Heuvel & Marjo Wiltingh in Velp ( NBr) www.kunstinhetkerkje.nl 

http://www.benjaminschippritt.de

https://www.youtube.com/watch?v=0B9H_ZHzVN4

11- juni 2014

Voor INBO architecten naar het nieuw opgeleverde project Stadhuis Weert.

11 juni 2014

Publicatie in Architectenweb schoolproject Notre Dame des Anges: bijzondere school in bijzondere omgeving.

5 juni 2014

SPECIAL: as zondag 8 juni 15.00 uur bijzonder optreden Benjamin Schippritt, solo akoestisch gitaarspeler. Hij speelt EIGEN composities geïnspireerd door Tonny Emmanuel. Tijdens expositie Thea van den Heuvel & Marjo Wiltingh in Velp ( NBr) www.kunstinhetkerkje.nl 

http://www.benjaminschippritt.de

https://www.youtube.com/watch?v=0B9H_ZHzVN4

https://www.youtube.com/watch?v=g-FYsOxvgxY

5 juni 2014

Expositie in Kunstkerk Velp ( NBr) 2 weekenden 7.8.9 juni en 14,15 juni: Komend weekend is de EXPOSITIE OOK OP PINKSTERMAANDAG geopend van 11-5 uur:Pastoor Loefsweg 1, 5363 VE Velp (NB), www.kunstinhetkerkje.nl : Thea van den Heuvel & Marjo Wiltingh.

13 mei 2014

Architect@work viert feest: nieuw in Copenhagen en in Vienna en de fotoexpositie van DAPh wordt ook daar tentoongesteld (met de speciaal voor A@W gefotografeerde nationale en internationale architectuurprojecten met het thema 'beton'). En op de uitnodiging de hoogtestatieffoto! A@W gefeliciteerd!

1 mei 2014

Interview Steven Gelderman in opusC.nl met fotografie van Ministerie van Defensie. Voor Hunter Douglas architectuurprojecten hebben wij dit project gefotografeerd.

30 april 2014

Twee nieuwe publicaties: Vision 'bakstenen brug omarmt de Waal'; Profiel met artikel over DAPh op Gevel 2014 ( pag. 16 en 19 van Weezenhof en Trespa is onze fotografie) en de coverfoto is van DAPh collega Henk Schuurmans!

28 april 2014

Coverfoto voor Architect@work Zwitserland van Rudy Ricciotti architects: stadion Jean Bouin Parijs. Speciaal project met een huid van Ultra-hogesterkte beton.

26 april 2014

Publicatie op Archello van het project Synthon FTOL in opdracht van Broekbakema architects (Jan van Iersel, Renze Evenhuis). Dit project heeft ook afgelopen jaar de Architectuurprijs gewonnen (gedeelde 2e prijs); is genomineerd voor Gebouw van het Jaar en is gepubliceerd in AWM. Voorbeeld van LightPainting.

25 april 2014

'Het veranderende landschap' heeft 6 nieuwe 360 gr panoramafoto's op hoogtestatief. Het wordt steeds spannender om de veranderingen in dit project Ruimte voor de Waal te zien. In opdracht van i-Lent, Rijkswaterstaat en gemeente.

16 april 2014

Publicaties op Architectenweb van: Trespa: Woonpark Fourside, Erlangen Germany. WWA Wöhr Heugenhauser Architekten. Solarlux: Spaces en reportage Grote Scholencongres.

14-2 april 2014

Eindelijk: Dutch Photographers, een nieuwe beroepsvereniging http://pf.nl/dutch-photographers-de-nieuwe-beroepsvereniging

14 april 2014

Broodfonds-avond voor ZZP'ers in ACN Architectuur Centrum Nijmegen: 26 mei 19.00 uur.

10 april 2014

Kees Willems / TenW architecten adviseurs: architectuurfotografie én de gebruiker in beeld van nieuw opgeleverde projecten: Commanderij in Beek en Donk en de combinatie Johan de Wit gymnasium-sporthal-basisschool in Dordrecht.

3 april 2014

Marlies Rohmer architectenbureau: architectuurfotografie en gebruiker in beeld gebracht van project Het Meervoud, Amsterdam. Mooi voor het grote Scholenbouw congres AWM.

2 april 2014

Nieuwe publicaties in de vakbladen: Architectenweb nr 4. /  BAM jaarverslag: infrastructuur / Radboud Magazine architectuurfotografie Berganianum en verder: interviews in dagbladen De Gelderlander en Brabants Dagblad.

28 maart 2014

Ieder uur een nieuwe foto van Nimbus op onze site!

22-29 maart 2014

Met ruim 950 bezoekers in 2 weekenden zijn we erg tevreden. Met mede exposanten Eelko van Iersel, Lies Arnolds, Arthur Meijer en Marlous Arnolds een hele mooie expositie getoond in het kerkje Persingen.

14 maart 2014

Jacqueline, Wim en Bert: mooi artikel gemaakt in De Gelderlander van 14 maart. Ben er blij mee!

28 februari 2014

Mooi hoe de glazen lift van Van Beemd nu ook te zien is op hun website: www.vandenbeemd.nl

10 februari 2014

En de eindversie van de Time Lapse film HD voor Talis van het project Duurzame renovatie hoogbouw Weezenhof is klaar en online!

9 februari 2014

Mooie publicatie van Het Meervoud door Marlies Rohmer Architecten in Schooldomein januari 2014 
blz 53 ev

30 januari 2014

College aan enthousiaste foto/film studenten gegeven op Koning Willem I in Den Bosch; opening expositie Herbestemming in het ACN en de nieuwste Time Lapse film is online: renovatie hoogbouw Weezenhof, Talis. Dit is de ruwe versie en wordt binnenkort vervangen door de eindversie!

24 januari 2014

Ahoy Rotterdam Gevel 2014: DAPh foto-expositie van architectuurprojecten: 2e prijs ontvangen voor de fotografie van het project Weezenhof met de kleurrijke cameleon-panelen van de Talis hoogbouw appartementen: ik ben er trots op!

22-24 januari 2014

De architectuurfotografie expositie van DAPh blijkt een groot succes: dank voor alle positieve reacties! Ik doe mee met de fotografie van Talis (project Weezenhof); Neutelings Riedijk architecten ( project Rozet Arnhem), Marlies Rohmer architecten ( project Het Meervoud); MVRDV ( project Spijkenisse); Hunter Douglas ( project Alphen a/d Rijn). En nu ook met een publicatie in 'de Architect'.

15 januari 2014

"Hoogbouw Weezenhof': prachtig boekje door Robbert Zweegman ontworpen en uitgebracht door Talis. Mooi hoe de fotografie op deze manier goed tot zijn recht komt.

14 januari 2014

Op 22-24 januari sta ik met DAPh in de Ahoy, Rotterdam. We hebben op de plaza een foto-expositie van 60 meter waarin ik de volgende architectuurprojecten laat zien: MFC Het Meervoud van Marlies Rohmer Architecten; Rozet van Neutelings Riedijk Architecten; De Boekenberg van MVRDV; Studentaccomodation Londen van Stephan Marshall Architects en Project Weezenhof van Talis.

Gratis toegangskaarten voor deze beurs Gevel / MaterialXperience  via www.daph.nl en via info@th-fotografie.nl 

13 januari 2014

Gevraagd om as donderdag bij NOP in Lux een korte presentatie te geven: leuk! 

6 januari 2014

Voor iedereen een gezond, vrolijk, gelukkig, creatief en succesvol 2014! Van Chris Poulissen (architect stadsbrug De Oversteek) zojuist een mooie opsteker voor het nieuwe jaar ontvangen: 'Ik wil je zeer danken voor de prachtige nieuwjaarskaart die ik zopas van jou ontving! Ongelofelijk mooi!". 

19 december 2013

DP6 architectuurstudio nieuwe jaarboek is uit met onze fotografie van AZC Luttelgeest.

19 december 2013

Vandaag de Time Lapse film geleverd aan BAM. BAM Wegen heeft een innovatieve trillingsvrije integraalvoeg ontwikkeld en voor het eerst toegepast bij stadsbrug De Oversteek. Tijdens de werkzaamheden (periode van 4 weken) is deze werkwijze vastgelegd en nu gemonteerd tot een film.

18 december 2013

In ACN expositie Nexit architecten/ Publicatie in Architectenweb.

16 december 2013

De EINDFILM is klaar!!! 3 jaar fotografie en film gemonteerd in de Time Lapse eindfilm ‘Bouw van stadsbrug De Oversteek 2011-2013’ met het bouwproces op het bouwplatform; de noordoever en de zuidoever. De invaar-operatie op 20 april 2013; het bouwproces van de hoofdoverspanning; de opening op 23 november 2013 en de nieuwe stadsbrug van Nijmegen in gebruik: http://youtu.be/EIs_uT3lvjE In opdracht van Gemeente Nijmegen.

3 december 2013

Een goeie en vrolijke opening door Rene Duifhuizen en Vincent Cantrijn: dank beiden! De expositie in museum De Stratemakerstoren staat er mooi bij en het enthousiasme van de bezoekers is hartverwarmend. Toch gelukt om een plek te hebben waar de geschiedenis van de bouw te zien en te beleven is. En zoals Wilbert zei:"Je hangt toch maar mooi een half jaar in een museum..."

1 december 2013

De foto-expositie van de nieuwe stadsbrug De Oversteek opent in museum De Startemakerstoren om 13.00 uur. Signeren kan vanaf 13.00 uur. Om 16.00 uur openen Rene Duifhuizen (projectleider) en Vincent Cantrijn (columnist) officieel de expositie. 

20 november 2013

We hebben met z'n allen er heel erg hard aan gewerkt en nu kunnen we genieten en trots zijn:   - vandaag: het 2e boek binnen gekregen en fotoboek De Oversteek ziet er prachtig uit; boven verwachting dus blij!   - vandaag: interview met Time Lapse en foto's in de nieuwsuitzending van Omroep Gelderland   - vandaag: de panelen van de fotoexpositie binnen gekregen en ook dat ziet er prima uit!   - vandaag: de Time Lapse film online en deze wordt veel geliked en geshared: dank voor alle reacties!

18 november 2013

Foto expositie 'De Oversteek' is uitdrukkelijk ALLEEN op ZONDAG 24 november te zien in Cultuurspinnerij De Vasim, naast de brug.

6 november 2013

Fotopresentatie en lezing bij FLASH Radboud universiteit: 5 jaar fotografie van de nieuwe stadsbrug De Oversteek: leuk om te doen!

10 oktober 2013

De foto, geschonken aan Hospice Bethlehem, is afgelopen zaterdag aangeboden. Positieve reacties ontvangen.

9 oktober 2013

Mooie publicatie van mijn interieuropnames van glas-in-lood, schilderingen en de kapellen in het Neboklooster in opdracht van Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.

 

8 oktober 2013

en een twitteraccount: 

31 juli 2013

Het Meervoud, community centre van Marlies Rohmer: prachtige gevel, bijzonder mooi entreegebied met zoveel verschillende functies, kleurgebruik, licht en interessante zichtlijnen!

26 juli 2013

Waauw, wat een mooi gezicht om de foto van NS station Hoevelaken zo groot op de omslag van de Kunstbijlage te zien staan. En daarna de architectuurfoto's van station Gorinchem en Groningen Europapark bij het artikel van Bob Witman " Bedankt voor het wachten". Ziet er mooi uit, Volkskrant redactie!

24 juli 2013

Architectuurfoto van Miet AIR Beers heeft de omslag van Architectenweb gehaald. Project van NEXIT Architecten ( Addy de Boer). Gehele nummer gaat over duurzaamheid en dit project is daar een mooi voorbeeld van.

22 juli 2013

Voor Rijkswaterstaat IN de oude Waalbrug A50 de staalconstructies en nieuwe verstevigingen gefotografeerd. Zeker 39 gr en veel respect voor de mannen die daar de hele dag lassen en repareren.

14 juli 2013

Goes, MFA Mannee door Teeuwisse & Willems architecten: mooie koppeling van de trap aan de gymzaal, klaslokalen zijn opgeheven en hebben plaats gemaakt voor eilandjes: fraai in mooie kekke kleuren gestoken. Bakstenen gevel loopt in het interieur door wat een aangenaam gevoel geeft.

12 juli 2013

Gaaf! Volkskrant van 12 juli: door mij gemaakte foto's zijn geplaatst op de cover van de Volkskrant plus paginagroot op de openingspagina van de Kunstbijlage en daarna twee foto's bij het artikel over het nieuwe Centraal Station Rotterdam. Prachtig om zo je werk terug te zien. CS Rotterdam door Benthem Crouwel Architecten, Meyer en van Schooten Architecten en West 8 urban design & landscape architecture. Ik ben enthousiast over de architectuur. Vind de industriele uitstraling van het perrongedeelte prachtig/ dat is ook wel echt mijn ding. De houten plafonds en de vormgeving daarvan in de ontvangsthal zijn groots en geven veel ruimtegevoel en rust. Over de vorm van het exterieur kun je van smaak verschillen. De rotterdammers noemen het de haaiebek. Maar wanneer het stationsplein klaar is, zou het weleens een mooie oplossing kunnen zijn voor een ingewikkelde situatie. We zullen het zien wanneer de bouwvakkers vertrokken zijn. Vooralsnog ben ik enthousiast en is het een spraakmakend ontwerp.

10 juni 2013

Samen met directie, architecten, ontwerper en leerlingen het concept bedacht voor de presentatie Scholenbouwprijs 2013. Goeie samenwerking levert een prachtplan op. Morgenochtend gaan wij zorgen voor printing. Te bezichtigen in Eye Amsterdam.

31 mei 2013

Een 'CineMec' gebouwd op de bouwplaats van de nieuwe stadsbrug De Oversteek. Morgen tijdens De dag van de Bouw van 10-16 u zijn onze Time Lapse films te zien. En dan nog mooi weer en de mogelijkheid om een voetstap op de nieuwe aanbrug te zetten: dat wordt een mooie dag!

30 mei 2013

Scholenbouwprijs 2013 selectie is bekend: Twee scholen, waar wij voor gefotografeerd hebben, staan in de shortlist! Uit de 217 aanmeldingen zijn er 30 geselecteerd o.a.Havo Notre Dame des Anges en Brede School, de Sterrenschool.  Gefeliciteerd!

29 mei 2013

Yes: eindelijk, het is gelukt. In Venlo in dat prachtige oude raadhuis vandaag opgebouwd/ de reproductie 1:1 van het schilderij ' het beleg van Venlo' uit 1646. Een stalen lijst laten maken van 3x4 mtr en daar zit het doek strak in. Plus een presentatiemeubel gemaakt in de stadskleuren met digitaal het verhaal van het schilderij en de mogelijkheid om tot op de pixel in te zoomen. Past daar heel mooi.

24 mei 2013

Foto's gemaakt van het Museumkwartier Den Bosch, zijn vandaag gepubliceerd in de Volkskrant. Mooie artikelen van Hilde de Haan en Marina de Vries. 

15 mei 2013

Publicatie in ' Bridge design & engineering' mei 2013 over de invaaroperatie van stadsbrug De Oversteek.

15 mei 2013

sorry, kan het niet laten om dit te melden: hoorde zojuist de volgende opmerking over de foto die ik van het college van burgemeester (Tom de Graaf) en wethouders gemaakt heb, tijdens de bouw van De Oversteek: " de mooiste foto, ooit van het college gemaakt ".

13 mei 2013

Nieuw creatief idee bedacht voor de producten van Rodruza. Vandaag gepresenteerd en volgende week starten met de fotografie. Mooi project, mooi product.

8 mei 2013

Mooie publicatie in Architectuur NL van woonhuis/bureau Schipperdouwesarchitectuur. In opdracht van Solarlux Duitsland dit project gefotografeerd: de glazen puien in het interieur, exterieur, met het gezin en met schemeropnames. Martine Schipper en Hans Douwes ontwierpen dit project met woonhuis en atelier te Delden.

6 mei 2013

Voor Ruimte voor de Waal, onderdeel van Ruimte voor de Rivier opnieuw panorama roundshots gemaakt op het hoogtestatief van 10 mtr. Met een mooie voorjaarszon. En wat gebeurd er veel in dit landschap! Op de site brengen we de veranderingen via kaart en tabblads in beeld.

25 april 2013

We staan met DAPh op de architect@work beurs in Kortrijk. Gisteren is onze stand opgebouwd door Henk en Imre. Vandaag met 4-en gepraat met bezoekers. Er wordt met veel enthousiasme gereageerd op onze stand met de serie van 2mtr grote fotopanelen. De verloting is een prima activiteit. Erg tevreden met dit resultaat.

24 april 2013

Verder met het bedrijf Rodruza: nu de locatieverkenning op de steenfabriek. Bijzondere producten en duurzame productie. Veel denkwerk om een goed stappenplan te maken.

23 april 2013

Voor het eerst over de brug gelopen van zuid naar noord! Met de gehele projectgroep van de gemeente Nijmegen. En natuurlijk een groepsfoto als punt in de tijd.

20 april 2013 invaaroperatie stadsbrug

4.00 starten. Met Marco de Time Lapse camera's op de pontons bevestigd en gecontroleerd. Voor 6 uur moeten we eraf zijn: op de seconde halen we het! Daarna de 4 filmcamera's rondom het gehele gebied van de invaaroperatie gestationeerd in de gevarenzone en werkend achtergelaten. In deze zone liggen de staalkabels voor de invaaroperatie  en omdat hier een ongelooflijke kracht opstaat mogen we vanaf 7 uur daar niet meer bij. Ook dat is gelukt. Nu de laatste op het dak monteren. Iedere locatie is goed voorbereidt en getest en dat merken we: alles werkt! Daarna starten met het team van fotografen die ik samengesteld heb: 2 op noord en 2 op zuid. De oktokopter gaat de lucht in en daar is het enige minpunt van de dag: deze valt uit. Opgelosd door vanuit de hoogtekraan te gaan fotograferen: kranen van 120 mtr hoog, best heftig. Maar de beelden zijn perfect. De invaaroperatie gaat razendsnel en we moeten snel werken om de mannen van Sarens bij te houden. Tussendoor burgemeester Bruls samen met Rene Duifhuizen voor de brug gefotografeerd. De stemming en het weer is in een woord 'stralend'. Wat een geweldige dag en wat een geweldige operatie! Veel publicaties en uitzendingen op o.a. TV Gelderland, 1 Vandaag, NOS

19 april 2013 13.45 uur

GO!!!!!!!!!! De invaaroperatie van de stadsbrug gaat door! Morgen 20 april van 7.00 tot 17.00 uur. 

17 april 2013

Nieuwe skid van MPP Systems Veoliawater gefotografeerd bij Hollandia in Krimpen a/d IJssel. Wat een indrukwekkende locatie: groot, groter, grootst ligt daar naast elkaar. De skid is prachtig. 16x10x10 mtr. Industriele kleurverlichting gekozen met de locatie flitsset. Werkt prima.

15 april 2013

De studio wordt in beslag genomen door kratten met camera's met diverse onderdelen/ statieven , magic arms/ hoogtestatieven enz. enz. Al een maand geleden begonnen met de technische voorbereiding. Onderdelen in US, Duitsland en Engeland besteld om alle camera's op de verschillende posities te kunnen laten draaien. Zowel scenario 'zon' als scenario 'regen' is voorbereidt. Afgelopen week het script gemaakt voor ons team van fotografen en assistenten. En de definitieve posities bepaalt voor de Time Lapse films en voor de fotografie. En vanochtend de Time Lapse film tot april 2013 op YT geplaatst. Dus...we werken heel hard aan de voorbereidingen voor de wereldoperatie van komende zaterdag 20 april: invaren van de nieuwe stadsbrug De Oversteek.

4 april 2013

Vriend, collega en medeoprichter van DAPh, Rien Lous, leeft niet meer. Tijdens een fotoshoot op hoogte, gevallen en vrijwel direct overleden. Niet te begrijpen, te zwaar voor woorden. Zoveel samen meegemaakt en samen ondernomen. We hebben het bericht op onze DAPh site geplaatst. Het is ook mogelijk om het condoleanceregister te tekenen.

1 april 2013

Voor Trespa International en Crecs naar Erlangen, Zuid Duitsland. Het project 4hous heeft een duurzame uitstraling door het 'houtpaneel' wat toegepast is, mooi afgewisseld met veel wit en veel groene ruimte. Publicatie op Architectenweb.

28 maart 2013

Bij de Waalbrug A15 wordt vandaag door de burgemeesters van Ewijk en Andelst symbolisch de laatste betonnen ligger van de brug geplaatst. Op de opening worden de 120 bouwvakkers die ik de afgelopen weken in regen, sneeuw en wind geportretteerd heb, op het doek geprojecteerd. Mooie serie en het zit goed in elkaar. Prima feestelijke stemming, mooie activiteit 's morgens om half 8. Maar wel koud!

23 maart 2013

Filmen in de studio van een groep kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar met een eigen mening over wat ze op en onder de nieuwe stadsbrug zouden willen gaan doen.

6 maart 2013

Met ACN bezig om een tentoonstelling over herbestemming te organiseren. De lijst van interessante projecten wordt steeds langer.

13 februari 2013

Publicatie in Pf 11 over het kunstproject 'Helden' te Amsterdam: heldere tekst en mooie plaatsing van de fotografie. Bijzonder project: nu ook een bijzondere publicatie daarvan.

12 februari 2013

Project Stadion Jean Bouin in Parijs van Rudy Ricciotti gefotografeerd. Indrukwekkend en bijzonder!

12 februari 2013

Stadsbrug De Oversteek staat in de Cobouw van vandaag!

4 februari 2013

Cobouw gaat 5 foto's plaatsen: project De Oversteek, de nieuwe stadsbrug Nijmegen.

22 januari 2013

Met minister Schulz van Haegen, burgemeester Bruls en 50 schoolkinderen de start van het project Ruimte voor de Rivier van Rijkswaterstaat vastgelegd. Het grootste onderdeel hiervan is de aanleg van de nevengeul en de vorming van het stadeiland in de Waal bij Nijmegen (Ruimte voor de Waal). Ook de veranderingen in het landschap leggen we vast.

18 januari 2013

Interview in Voorburg met Ine van den Boer, journalist voor Pf professionele fotografie: er komt een uitgebreid artikel over het net opgeleverde kunstproject 'Helden' (fotografie op glas). Goeie vragen; ze had al uitgebreid research gedaan en spannend om zo'n intensief groot project in een aantal kernitems weer te moeten geven. Nu nog de selectie van de foto's die erbij gaan komen...

16 januari 2013

Mee met Neutelings Riedijk architecten de wereld over: de fotografie van het project WBc Apeldoorn (gepubliceerd in 'Sprekende Contrasten') wordt opgenomen in de tentoonstelling 'Behind the curtains: 19 projects of Neutelings Riedijk Architecs'. Keulen, Hamburg en Munchen. En daarna met 'Culture City' naar Berlijn en Graz.

8 januari 2013

in het kader van de foto expositie van DAPh voor Architect@Work, ga ik het moderne stadion Stade Jean-Bouin in Parijs fotograferen van de Franse architect Rudy Ricciotti. Speciaal hierbij is dat er met Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB) gewerkt wordt aan een golvend dak. Het is high-tech composiet materiaal met verhoogde sterkte, taaiheid en duurzaamheid.

3 december 2012

Vandaag de dag van het project 'Ruimte voor de rivier': een bijzondere, langlopende opdracht voor het vastleggen van de veranderingen in het landschap: 'van uiterwaarden naar roeiwedstrijd'!         En ook de ZDF heeft er een item over gemaakt.

30 november 2012

Vandaag het kunstwerk 'Helden' opgeleverd in Amsterdam. Ik werd er eerlijk gezegd wel stil van: zo mooi om dit nu in werkelijkheid te zien. 198 mtr2. Per paviljoen komen de helden energiek naar je toe, vrolijk, licht en met de samenleving eronder als basis. Dank aan: architect Martin van Dort, opdrachtgever Hans Postma en ons team: inhoudelijk sparringpartner Ursi Hondtong, beeldmontages Marco Ticheler, printen en monteren Eyes on Media en speciaal alle modellen: Rowena, Zoë, Joshua, Babette, laura, Anders, Veerle, Geert, Anton en Riekie, Marinus en Meike, Sharifa en Sheia. 

19 november 2012

Kunstwerk 'fotografie op glas': vandaag de laatste proef goedgekeurd. Alle bestanden kunnen nu definitief in orde gemaakt worden en naar het lab. Zij gaan dan printen en de 28e start de montage.

13 november 2012

Het kunstwerk voor het interieur van de drie nieuwe gebouwen van de Koppeling in Amsterdam is bijna klaar. Alle overlegrondes zijn geweest; de fotografie van het concept is rond en de montages zitten in elkaar. Nu zijn we zover dat de eerste proeven op het glas kunnen worden gezet en die gaan we de beoordelen. Vandaag de proeven bekeken van de 'helden' en van de 'samenleving'. De eerste proeven zijn goed maar van het laatste deel wil ik nog nieuwe proeven zien..

8 november 2012

Er zijn door twee bouwprojecten groepsfoto's ingediend voor de prijs van de Cobouw: ben benieuwd. Een heb ik er speciaal voor gemaakt...

7 november 2012

Vandaag de serie roundshots op hoogtestatief gepresenteerd over de Dijkteruglegging. Grootste operatie van Rijkswaterstaat in NL. Met deze serie gaan we de veranderingen van het landschap vastleggen: het aanleggen van de nevengeul; de nieuwe kade; het ontstaan van het nieuwe stadseiland en alle andere wijzigingen.

31 oktober 2012

Boekpresentatie en fotoexpositie in Heseveld met wethouders Jan van de Meer en Hannie Kunst. Boek 'Herwonnen Schoonheid' is een verslag van de Bouwmeester- en Afrikabuurt en hoe het gelukt is om dit monument te behouden van de sloop en in de oude glorie te herstellen.

29 oktober 2012

Complimenten van Stephen Marshall voor de fotografie van het Southendcomplex in Londen: 'The photos are very fine, the best I have seen, you have captured the geometry of the building perfectly'. In opdracht van Trespa International magazine ism CreCs Ontwerp. En vandaag voor MPP Systems een soort giga oliezuiveringstank gefotografeerd die in Dubai moet gaan draaien.

27 oktober 2012

Vanochtend aan het ontbijt de fotospread in De Gelderlander bekeken en artikel gelezen: mooi, de beelden goed bij elkaar gezet. Zo'n kleurrijk geheel: ik ben helemaal blij! Complimenten!

25 oktober 2012

Wat een heerlijke dag! Prachtige opdracht in de Lindenberg met improviserend architectuur fotograferen met een heel scala aan modellen en assistenten en dan ook nog........de viering van het hoogste punt van de stadsbrug!!! Yes:op 65 meter hoogte met de vip's. Genieten! De zon liet zich ook nog zien, met als resultaat een prachtige donkere lucht.

24 oktober 2012

En het eerste deel van de nieuwe Time Lapse film over de bouw van de hoofdoverspanning (brug De Oversteek) is klaar! Staat nu ook op You Tube. Wordt vervolgd...

16 okt 2012

Deze week een bijzondere activiteit vastleggen: het tot 60 meter hoog hijsen van de enorme boog van de nieuwe stadsbrug De Oversteek. Alles is te volgen op www.nijmegenstadsbrug.nl

8 oktober 2012

De nieuwe ArchitectuurNL is uit met 6 pagina's over mijn autonome serie fotowerken 'de uitgestelde ontmoeting'. Tekst van Marc komt goed uit en de foto's zijn heel goed gedrukt. En geloof me, dat is vakwerk met dit soort kwetsbare grijstinten. Ben trots en blij. Het artikel heeft als titel 'Serene rust met een hint van kleur'.

24 september 2012

In de nieuwe Bouwen met Staal 228 een artikel over het gorillaverblijf in Ouwehands Dierenpark. Ruud van der Burgt, Friso Janssen en Marco Thijssen van Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau staan trots bij het nieuwe gebouw. Mooie constructie, bijzonder gebouw, de moeite van een bezoekje waard. En verder nog een ander bijzonder project wat wij gefotografeerd hebben:  Futurumshop in Apeldoorn door AReS architecten, genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2012.

20 september 2012

En vandaag weer een werk verkocht uit de serie 'de uitgestelde ontmoeting' >Den Haag, Nijmegen, Amsterdam...

16 september 2012

Vandaag weer een expositie ingericht. Met werken uit de serie 'de uitgestelde ontmoeting'. Plaats: Ontmoetingskerk in Meijhorst. De expositie blijft t/m 28 oktober.

2 september 2012

2 boeken waar onze foto's in staan, zijn nu uit: Allebei van SUN en allebei over duurzaamheid: 'Architectuur als klimaatmachine' door Vera Yanovshtchinsky, Kitty Huijbers en Andy van den Dobbelsteen. En de andere is: 'het duurzame ontwerp project' door Alijd van Doorn.

1 september 2012

Een nieuw boek is uit: 'Herwonnen Schoonheid, Geschiedenis en toekomst van de Afrika- en Bouwmeesterbuurt'. Ism Leon van Meijel, Hettie peterse, Paul van Hontem, Montse Hernandez i Sala en Wim Eggenkamp.

28 augustus 2012

In de nieuwe ArchitectuurNL een artikel over 'Uitkijktorens als expierience' met foto van de Bostoren op Landgoed Schovenhorst, ontworpen door SeARCH en gefotografeerd in opdracht van de Provincie Gelderland in het kader van de Prijs Ruimtelijke Kwaliteit. Heel bijzonder deze toren met bomen gepland op het bovenste platform.

18 augustus 2012

THE magazine 'Think Trespa, Facades that tell a story' with coverfoto and photography for the editorial 'Bold, Gutsy and Vibrant, Student Accommodation makes a modern design statement in a British seaside resort'. South Essex, United Kingdom. Architect: Jess Paull, Stephen Marshall Architects. First number of the new magazine for Trespa International BV. Made by, in association with Mark Studholme and Crecs Concept & Creation.

15 augustus 2012

In de nieuwe PI, project en interieur staat het project van MVRDV: De Boekenberg te Spijkenisse. Mooi om de fotografie zo weer terug te zien.

8 augustus 2012

Yes: een spread in de nieuwe MARK # 39 : over 2 pagina's de foto van De Boekenberg in Spijkenisse.

28 juni 2012

Net de nieuwe ArchitectuurNL ontvangen en met veel plezier de nieuwe vormgeving bewondert. We zijn in NL weer een mooi blad rijker! De inhoud moet ik nog lezen maar de artikelen ogen nu al interessant en eigenwijs. Complimenten!

26 juni 2012

Presentatie van het concept voor het kunstwerk ( 195 mtr2) in De Koppeling Amsterdam. Fotografie op glas. Het concept is gebaseerd op het aangedragen thema 'helden' en de verbinding gezocht met de architectuur, met de Koppeling en met de jongeren, de maatschappij. Goed verlopen en nu volgende week de presentatie voor de medewerkers en management.

En daarna toch de lucht in voor een nieuwe ronde luchtfoto's van de dijkteruglegging/Rijkswaterstaat. Daarvoor zijn ong. 3000 vlaggen geplaatst in het landschap zodat duidelijk wordt waar de nieuwe nevengeul van de Waal gaat komen. Hoeft niemand zich meer op het hoofd te krabben: is het in een keer in beeld gebracht! Wel wolken maar met het vooruitzicht dat het de komende dagen alleen maar grijs weer wordt, was dit een goeie keuze. Prachtig om daar boven rond te circelen.

21 juni 2012

Twee werken uit de autonome serie ' de uitgestelde ontmoeting' zijn nu al verkocht. Vandaag gezien hoe een werk hangt bij de nieuwe eigenaren thuis: erg mooi. Uitgenodigd om 5 werken uit deze serie te exposeren in de Ontmoetingskerk voor de periode 14 tot 28 september. Een werk wordt ook op het altaar geplaatst en geeft de inspiratie voor de liturgie en de preek. Ik ben heel benieuwd.

19 juni 2012

Gefotografeerd in wel een heel bijzonder project: Ministerie van Defensie in Den Haag. Wat je daar achter de gevel aan architectuur ziet is heel speciaal. Opdracht van Hunter Douglas. Sander Architecten is daarvoor geselecteerd. Ellen Sander, Jeroen Spee ( Prototype) en Jeroen Steenvoorden vormen het ontwerpteam.

13 juni 2012

Concrete Rob Wagemans: portret gemaakt in opdracht van AWM, Architectenweb Magazine.

12 juni 2012

En opnieuw is een werk uit de serie 'de uitgestelde ontmoeting' verkocht! En mede dankzij de professionele aanpak van Eelko van Iersel (Galerie Zeven Zomers).

7 juni 2012

Ben blij met de cover! De Boekenberg van MVRDV, Winny Maas, staat op de cover van het landelijke Bibliotheekblad.

6 juni 2012

De Gulden Feniks 2012 is gewonnen door Archivolt Architecten met het project De Koningsvrouwen van Landlust Amsterdam. Gefeliciteerd!!!

5 juni 2012

De korte film voor Rijkswaterstaat is afgelopen zaterdag tijdens Dag van de Bouw gepresenteerd en iedereen was enthousiast! Hele bijzondere dag (met fotografie bij 'mijn' beide bruggen), waar in totaal ruim 4100 bezoekers zijn geweest. Heerlijk weer, enthousiaste bezoekers, mooie presentaties! Stadsbrug en Waalbrug A50.

30 mei 2012

Op een hoogte van 70 meter de restauratiewerkzaamheden van Archivolt Architecten aan o.a. de Oosterkerk, Zuiderkerk en Ouderkerkstoren in Amsterdam gefotografeerd. Indrukwekkend restauratieresultaat: het echte handwerk, wat een bijzonder beroep, bij tijd en wijle waande ik me in een schip, dan weer als een acrobaat door de toren klimmen en.....wat een prachtig uitzicht over de stad.

27 mei 2012

Dag van de Bouw: once in a lifetime TWEE BRUGGEN bezoeken, as 2 juni: http://nijmegenstadsbrug.nl/ en per fiets of per boot naar de Waalbrug A 50 bij Andelst.

23 mei 2012

Voor Bouwen met Staal naar Volker Wessels Telecom, Metaforum TU Eindhoven en het gorillaverblijf van Ouwehands Dierenpark te Rhenen.

30 april 2012

Mijn eerste project voor Trespa International: University South-Essex, oost Londen, Marshall Architects. Crecs heeft de pitch gewonnen en nu ga ik voor de cover en het hoofdartikel op pad. Specifiek met de opdracht voor LightPainting.

1 april 2012

De opening was helemaal geslaagd! Prachtig optreden van Harry Emmery & Katja Gebbink, veel mensen, mooie openingsspeech van Eelko van Iersel en veel enthousiasme voor de nieuwe serie 'de uitgestelde ontmoeting'. Dank, lieve mensen dat jullie er waren, ik ben er erg blij mee!

30 maart 2012

Vanochtend is Freya (onze stageair) in d'r prachtige klassieke sportwagen naar Amsterdam gescheurd om de expositie op te halen. En toen ik de werken uitpakte werd ik helemaal stil! Intens blij en gelukkig, zo gaaf en perfect van kleur en van materiaal en zo exact zoals ik het bedoeld had. Jongens (Nico en Hans) wat hebben jullie goed werk geleverd! De expositie ingericht en ik ben klaar voor de opening: de serie 'de uitgestelde ontmoeting' mag naar buiten...

29 maart 2012

Eindelijk... vandaag de nieuwe Nikon met 38 MB opgehaald: dat gaat een nieuwe wereld aan scherpte en detaillering geven.

27 maart 2012

Het papier is binnen. Het lab is nu bezig om de proefdrukken te maken en vanmiddag rij ik naar Amsterdam om de proeven te bespreken. En over 5 dagen is de opening...En ze moeten ook nog opgeplakt worden en ophangprofielen erachter...

23 maart 2012

De serie voor de expositie is compleet. De foto's versterken elkaar en de serie geeft als totaal een mooie opbouw. Alles nagelopen op kleurfouten, zwemen en afwijkingen. Maar nu nog zorgen dat er zondag ook iets te zien is. De serie fotowerken mogen niet op standaard papier gedrukt worden. Ik heb bij 2 labs proeven opgevraagd en vandaag het juiste papier gevonden! Nu is het alleen nog de vraag of het lab dit op tijd geleverd kan krijgen uit Duitsland...

22 maart 2012

Prijsuitreiking en boekpresentatie Prov. Gelderland met Gelderse Prijs Ruimtelijke Kwaliteit 2012. Het boek is helemaal goed: Linda Swaap van Accuontwerpers: complimenten! Zelden dat ik niets te mopperen heb wanneer een boek met mijn foto's uitkomt. De eerste prijs en de publieksprijs gaat naar de Botterwerf in Elburg. Symposium met Rik Zaal en Hans van de Meer olv mevrouw de voorzitter was OK. RO kan tevreden zijn.

20 maart 2012

Start fotografie wederopbouwarchitectuur van de Afrika-Bouwmeesterwijk. Wordt een boek (initiatief van Leon van Meijel) en dat is deze architectuur dik waard. Ik wil het frisse lentegroen meenemen in de beelden.

19 maart 2012

De eerste dialoogavond van ACN georganiseerd samen met Lux was goed. Uitverkocht dus dat is altijd een goed teken. Hans venhuizen was bijzonder op dreef met zijn haast poetische tekst en is was vooral erg enthousiast over Judith Lekkerkerker van Ruimtevolk met De Spontane Stad. Hannie Kunst gaat het boek lezen dus we kunnen daar meer van verwachten.

 

18 maart 2012

Galeriehouder Eelko van Iersel heeft me gevraagd voor de komende expositie in Galerie Zeven Zomers. Dat wordt heel hard werken. De selectie voor een nieuwe serie gemaakt. Veel gepuzzel en gepeins over welk beeld en op welke plek en met welk totaal.

16 maart 2012

De opening van het nw infocentrum in de Quirin's aan de Waal met de beide wethouders was een succes!

20 febr 2012

Het ACN heeft als jaarthema De Grensverleggende Stad NOW!. maw de projecten Nijmegen omarmt de Waal worden goed voor het voetlicht gebracht en gewikt en gewogen. In het ACN is de expositie daarover gestart. Mijn luchtfoto is gemonteerd aan de rondwand en dat geeft met het formaat van 4 mtr een prachtig overzicht van alles wat er gaat komen. Dan komen er ook nog 5 dialoogavonden die ACN samen met Lux organiseert....

15 febr 2012

Deze maand staat in het teken van het nieuwe informatiecentrum van de gemeente Nijmegen voor de bouwprojecten Nijmegen omarmt de Waal. In het tussendek van een boot (Quirin's) aan de Waalkade, zijn we aan het werk om daar een heel mooi centrum neer te zetten. Wij zorgen specifiek voor de digitale schermen met koptelefoons en zetten alle fotoseries om naar film, voorzien de audio en converteren de films naar het juiste formaat. 3 van mijn foto's komen meters groot over de wanden. Een als panorama 5,5 mtr breed. En aan beide zijden van de loopbrug heb ik een serie van 14 meter fotografie. Samenwerkingsproject met Deel2 en Wim van Kraaij Meubelontwerp. Heel mooi centrum, met een prachtig zicht over het water. Ik ben er trots op.

14 febr 2012

Vandaag de ruwbouw gezien van De Koppeling Tweede fase Amsterdam. Door alle bouwactiviteiten heen kon ik de vorm al zien en met name de 3 lagen hoge ruimte is ademloos mooi! Wat een verfijning in vormgeving en bijzonder gebruik van ruimte en licht. Martin van Dort met zijn team van archivolt architecten!

6 febr 2012

Futurumshop van AReS architecten: containerwall waar de gebruiksfuncties in gemaakt zijn: mooie lichte overgang van kantoor naar opslag. Met direct een publicatie in De Stentor.

2 febr 2012

Het eerste gebouw van William McDonough in NL is gerealiseerd in Hoofddorp /ook het 1e gebouw in ambitieuze Park 20/20. Vandaag voor AWM Architectenweb Magazine 47 gefotografeerd. Bijzonder, fijne sfeer en mooi!

21 jan 2012

Boekpresentatie van Uwe Poth: Pantheon. Het boek werd vandaag gepresenteerd om het 50 jaar kunstenaarschap van Uwe te vieren. Mooie vormgeving, mooi drukwerk, kortom kwaliteit! Wij hebben de 140 werken daarvoor gefotografeerd. De werken zijn tentoongesteld in Galerie Nouvelles Images, Den Haag.

19 jan 2012

ACN presenteerde het artists in residence verblijf van "Veldwerk/Ney/Poulissen" . En dat was om kippevel van te krijgen. Naast het boekje over Integraal ontwerpen, inspiratie voor een andere manier van ontwerpen, een voorstel van Veldwerk om van de nieuwe Stadsbrug een monument te maken door voor iedere gevallene van de oversteek een licht op de brug te maken. Dat worden er  48. Maar dan ook nog dat deze lichten in volgorde en op loopafstand aan gaan. Dus bij de kranslegging zou je met een groep mensen tegelijk met het aangaan van de lichten over de brug naar het monumentje lopen. Prachtig!

13 jan 2012

Voor het blad SMAAK van de Rijksgebouwendienst op pad naar 2 projecten. Veel kunst en veel aandacht voor duurzaamheid in de rijksgebouwen. Pleidooi voor het behoud van dit mooie blad!

12 jan 2012

Het college gaat de bouwlocatie bezoeken van de nieuwe Stadsbrug als afscheidsrondje voor burgemeester Thom de Graaf en of ik een foto als afscheidskado daarvan wil maken. Enne...ze komen om 17.00 u...wanneer alles pikkedonker is...In overleg hoge bouwlampen en aggregaat geplaatst en zo van de brug in aanbouw een prachtig theaterdecor gemaakt. Dank zij de medewerking van de aannemer een geslaagde actie.

11 jan 2012

De luchtfoto's van de hoge waterstand van de Waal bij Nijmegen zijn door De Gelderlander geplaatst. Naast de foto op de voorpagina, een foto als spread over 2 pagina's! Veel positieve reacties: dagelijks wordt er gemaild door mensen die de foto willen bestellen.

21 dec 2011

http://www.dothebrightthing.nl  Van alles wat je via deze site koopt, rekenen zij de energie uit en voor die hoeveelheid energie worden zonnepanelen geplaatst. Ben meteen lid geworden. Heb een hekel aan reclamemails maar deze van Greenchoice was welkom!

 

18 dec. 2011

Crisisberaad bij de Stadsbrug: de bouwkuip van peiler 1: er komt hoog water aan en iedereen is opgeroepen omdat in het weekend al het materieel buitendijks gebracht moet worden. het water van de Waal staat 50-100 cm onder de bovenrand. En dan kijk ik in deze diepe, grote bouwkuip waar de mensen beneden aan het werk zijn en het water sist tussen de randen van de damwanden naar binnen...Maar de klus is geklaard en verder wordt het afwachten met het stijgende water.

8 dec. 2011

En vandaag met een aantal collega's van DAPh naar Architect@work in Düsseldorf waar we een architectuurfotografie-expositie hebben ingericht op verzoek van A@W. De rij van 11 banners (3 mtr hoog en 1 mtr breed) kwam goed uit tegen de zwarte achtergrond. De 8 fotopanelen hingen te hoog en daar mogen er nog wel een paar bij. Veel positieve reacties gekregen van de bezoekers:  de dames en heren die me aanspraken waren proffesioneel, geïnteresseerd, respectvol, betrokken. Een genoegen om mee te praten.

7 dec. 2011

Dag van de Ruimtelijke Kwaliteit in Provinciehuis Arnhem: heel druk bezocht en interessant. De foto's, gemaakt voor de GPRK, hingen er mooi bij en ook als briefhoofd en in diverse publicaties goed gebruikt. Een foto zegt meer dan... De ideeën van John Körmeling spraken me aan. De discussies in de diverse workshops waren boeiend. Kortom: een geslaagde dag met weer veel mensen gesproken.

3 dec. 2011

En opnieuw een opening van DAPH met de expositie 'UsefuLL Places'. De expositie is gestart in het ACN, vandaar naar het Watersnoodmuseum en nu naar ACEC te Apeldoorn. Hans Ibelings opende de tentoonstelling en hij had daar een aantal intrigerende opmerkingen over. De expositie is te zien t/m 4 januari en van di t/m za van 10.00 - 18.00 uur.

29 nov 2011

Het is gelukt: de NYMA watertoren wordt een gemeentelijk monument! De sloop is van de baan. Er  volgt een onderzoek naar herbestemming. Iedereen die een handtekening heeft gezet, bedankt!

23 nov. 2011

Het boek IN OPDRACHT, zestig jaar percentageregeling beeldende kunst bij rijksgebouwen, werd door Frits van Dongen gepresenteerd! Met een van mijn foto's op de cover en nog een flink aantal binnenin. Daar was ik voor uitgenodigd en dat was de moeite waard. Een goed symposium geleid door Lex ter Braak met interessante personen in de panels ( Hans van den Ban, Nathan Coley, Willem Bijleveld en Barbara Goldstein e.a.) De discussie over wat goed opdrachtgeverschap inhoudt, het Ballastproject en het ontstaan van het praalgraf van Willem van Oranje waren uitblinkers. En dat in het prachtige Scheepvaartmuseum met in volle glorie het dak en het lichtspel. Dezelfde architect dus als van de nieuwe Stadsbrug...

17 nov 2011

De lucht in voor de Gemeente Nijmegen: luchtfotografie van het gehele Waalgebied. Vandaag wordt er door de mist niet gevlogen en de piloot en ik hebben een hotline afgesproken om te gaan vliegen zo snel het helder weer wordt. Zo gaat dat in de fotografie! Cees van RWS, nog dank voor je tip. 

16 nov 2011

De roundshots (360gr hor en vert) van het Huis met de Kogel zijn klaar! Het ziet er indrukwekkend uit. Een mooi staaltje van de nieuwe fotografiemogelijkheden. Tot op de pixel scherp. Nu inbouwen in de nieuwe site. Elise, van harte gefeliciteerd met de Puienprijs Alkmaar 2011 voor het Huis met de Kogel!

5 nov 2012

Voor de cover van de catalogus van Architect@Work komende maand in Düsseldorf, is mijn foto van het gemeentekantoor Winterswijk gekozen uit de diverse inzendingen. Project van OIII Architecten.

 

4 nov. 2011

De opening van Amsterbaken en van het kunstwerk door Dhr. Teeven, staatssecretaris van Veiligheid en Justitie.De nieuwbouw en renovatie is door Archivolt architecten, Martin van Dort, gedaan. Heel mooi! Licht met bijzondere houten wanden, heldere kleuren, ruimtelijk, veel transparantie, een heel eigentijdse warmte. Zorgvuldige detaillering en afwerking. Trots dat mijn kunstwerk daar hangt en er door de invloed van het licht een steeds veranderend spel mee speelt. Ben benieuwd wat er voor reacties gaan komen...

7 okt 2011

De fotografie voor de Gelderse Prijs Ruimtelijke Kwaliteit 2012 vordert gestaag. Er zijn bijzondere en mooie projecten bij: geen idee of ik daar iets van mag melden, dus voorlopig zal ik dat maar niet doen. Last, zoals bij alle projecten in deze tijd, van het ongelooflijk slechte weer. Ik sta nog niet op locatie of ik kan alweer terug. Te weinig zon en heel wisselvallig. Deze zomer en najaar is het geen pretje om daar afhankelijk van te zijn.

6 okt 2011

Vandaag is DE dag:

Montage van mijn 37 mtr lange kunstwerk in de  kantoorgang van Amsterbaken. "s morgensvroeg begonnen met concept / volgorde en de eerste montage begeleid. Het ging perfect. Toen het eerste deel op het eerste glaspaneel zat, kon ik eindelijk, eindelijk, na maanden, het eindresultaat zien: helemaal stil en blij. Met plezier heb ik het eerste deel van het werk zien groeien. In de middag had ik er voldoende vertrouwen in en kon ik naar Gorinchem rijden waar ik een fotoexpositie had bij de Nationale Staalbouwdag. En ook dat was een hele positieve ervaring. Kortom: geslaagde dag. 

4 okt 2011

Voor Uwe Poth 140 kunstwerken gefotografeerd voor een boek in 3 talen. De werken gaan nu naar Den Haag en begin december is de opening van de tentoonstelling en de presentatie van het boek. Een serie werken waar Uwe 30 jaar geleden mee begonnen is. De werken spreken me erg aan, ik blijf er maar naar kijken...

29 en 30 sept 2011

Met een grote delegatie op bezoek bij Max Bögl, Neumark, waar de stalen Stadsbrug gefabriceerd wordt. Projectleiding SBN en de specialisten op het gebied van staal hebben me verbaasd over de ongelooflijke vakkennis. Wat een ontvangst door Johan Bögl!, directie en raad van commissarissen. De kwaliteit, zorgvuldigheid en respect voor de opdrachtgever werd steeds duidelijker. Ik vond het hartstikke interessant en vooral de rondleiding, de volgende dag, waarbij gezorgd werd dat ik een goeie fotoreportage kon maken van alle onderdelen van het fabricageproces van onze brug /op het nippertje op tijd terug voor de bus. Wethouder Jan vd Meer had al willen gaan winkelen in Neumark: windmolens, bruggen, treinrails...

28 sept 2011

Marco is heel hard aan het werk om het kunstwerk voor Amsterbaken tiptop in orde te krijgen en op tijd aan te leveren aan het lab. De spanning stijgt. Over een week moet het gemonteerd worden.... Vandaag uiteraard op gebak getracteerd in het communicatieoverleg van de Stadsbrug Nijmegen.

27 sept 2011

Grote, nieuwe, jarenlang lopende opdracht voor Rijkswaterstaat: de fotografie voor de nieuwe Waalbrug bij Andelst en de verbreding van de A50! Prachtige brug met een aantal bijzondere constructies en werkwijzes. Geweldig al die bruggen! Mooie samenwerking met Laagland communicatie.

18 sept 2011

Cover van septembernummer van de Architect: foto met laatste zonnestralen op de kastanjeboom van de Brede Schhool Groot Holthuizen.

16 sept 2011

In Duitsland, achter Dortmund een project gefotografeerd wat ik heel inspirerend vond: een verwaarloosd vakwerkhuis met originele materialen in de originele staat terug gebracht maar dan wel met de voorzieningen van deze tijd. De eigenaar heeft veel zelf gedaan en een aantal mooie duurzame zaken toegepast: muurverwarming / lemen muren en zwembad/vijver wat zichzelf reinigt. Very nice.

13 sept. 2011

Interview gegeven aan RTV Nijmegen1 over de expositie van 'Industrial History'in de centrale bibliotheek. Er werden vooral vragen gesteld over mijn actieoproep tot behoud van de Nyma-toren. Vanaf vanavond 20.00 uur te zien in de nieuwsuitzending. Zou het misschien toch nog gaan lukken???

8 sept 2011

Beleg van Venlo 1646

De onmogelijke opgave om dit schilderij van 3x4 mtr in een smalle gang in een kasteel in Fr. te fotograferen is vandaag uitbundig in het zonnetje komen te staan: voor het eerst in 365 jaar is het volledige schilderij in een reproductie van 1:1 te zien in Venlo.

De speech kwam goed over en de onthulling samen met wethouder Jos Teeuwen was leuk om te doen. Mensen reageerden zo enthousiast! Prachtig zoals het daar staat in de opgraving aan de Maasboulevard.

7 sept. 2011

Voet gezet op Braziliaans grondgebied: uitgenodigd voor de receptie ter ere van de nationale feestdag door de ambassadeur José Artur Denot Medeiros en zijn vrouw Thera. Gezellig, veel nieuwe mensen leren kennen en aangenaam verrast door...Joop Mulder!

7 sept 2011

Mooi artikel in Architectuur.NL over de expositie 'Usefull Places' van DAPh in het Watersnoodmuseum te Ouwerkerk. Jacqueline Knudsen schrijft ondermeer: "Een van de hoogtepunten van de expositie is het tweeluik Secrets of (the) building van Thea van den Heuvel, die op een verstilde en poëtische manier inzoomt op gebouwfragmenten, met fraaie lijnencomposities". Heerlijk om dat zo te lezen.

3 sept. 2011

In de maand september hangen 5 werken uit de autonome serie "Industrial History" in de entree ruimte van de centrale bibliotheek van Nijmegen. Mooie lichte ruimte met hele hoge wanden> het werk past daar goed! Met een oproep tot behoud van de Nyma-toren...

27 aug 2011

DAPh in een museum! En wat voor museum. Vandaag de feestelijke opening met een mooie toespraak door Maaike Klunne en een heel interessante openingstoespraak door Jan Brouwer. Met kritische anekdotes besprak hij de waarde van beelden, het onderzoek door fotografen, het vastleggen voor de toekomst en het voorhouden van een spiegel aan de maatschappij. Het thema wat DAPh gekozen heeft "Usefull Places" sluit volgens hem, aan bij wat speelt op dit moment. De reizende expositie is gegroeid met 3 nieuwe projecten en het multimediadeel is ingekort en verbeterd. Veel belangstelling en positieve reacties, ook op mijn nieuwe project "secrets". En daarvan ga ik de titel veranderen in De uitgestelde ontmoeting. Dank je Marc! Met een heerlijk etentje als afsluiting was dit een prachtige dag.

26 aug 2011

Uitgenodigd door Broekbakema Architecten. Prettig gesprek, mooi bureau, praten over  verschillende aspecten van architectuur<>fotografie en mogelijkheden voor communicatie en PR. Architecten zouden veel meer gebruik moeten maken van de input van fotografen.

Fotografie voor 'sHeerenloo: het eerste project is Gelderse Hout in Lelystad. Geen zon! Maar de prachtige donkergrijze luchten doen de architectuur recht en het werkt versterkend.

25 aug 2011

De Belastingdienst heeft opdracht gegeven tot een serie foto's over het werk van de douane op Schiphol. Het moet een bijzondere serie worden. Vandaag rondleiding gekregen en de achterkant van Schiphol verkend. Beelden schuiven door mijn hoofd; laat alles bezinken en ga over een paar dagen concept en script maken. En dan....toestemming en begeleiding rond krijgen!

23 aug 2011

D-Day: het eerste transport stalen onderdelen voor de nieuwe stadsbrug nadert Nijmegen. 5 dagen en nachten varen, 50 sluizen passeren: de schippers van de Odeon zijn vakmensen. Ik mocht het laatste deel meevaren en met inktzwarte lucht en midden op de kolkende Waal ben ik van de bunkerboot overgezet naar de Odeon...poeh. Fijne zomer. Het is een kolossaal groot transport. Voel me stoer en vereerd om daar te fotograferen. De Odeon mag bij uitzondering overnachten aan de Waalkade en morgen 6 uur start het lossen van de wegdelen aan het bouwplatform, ook zo'n mooi staaltje vakwerk. Er gaat in totaal 6000 ton staal over de rivieren vervoerd worden vanuit Neumark.

22 aug 2011

Op verzoek van Tosca Visser werk ik mee aan een pilot voor een boek over vrouwen in de bouw. 3 fotoshoots. Heb concept ontwikkeld en vandaag de eerste shoot met Tanja Kraal van SAB. Heel sympathiek en prachtige locatie. Het bedachte concept is goed nu technisch en organisatorisch bijschaven.

19 augustus 2011

Marco heeft een prachtige montage gemaakt van de glinsterende waterfoto's voor Amsterbaken. Dynamiek in de golven en reflecties in het water: de basis voor 37 meter 'fotografie op glas' is gemaakt.

18 augustus 2011

Locatieverkenning met Renze Evenhuis van Broekbakema architecten. Project Synthon met het net opgeleverde eerste industriele gebouw. Mooi, kwaliteit. Masterplan wat me aanspreekt: buiten/binnen, maaiveld wordt opgetild en gebouwen worden erin en erop geplaatst. Een pareltje in deze saaie industriele omgeving. Mogen alle bedrijfsterreinen zo worden..........

17 augustus 2011

Vandaag het definitieve ontwerp gemaakt in low res van het kunstproject voor de kantoorgang van Amsterbaken. Nu kan de echte montage en beeldbewerking gaan beginnen. 37 meter lang een verhaal vertellend voor het personeel. Opnieuw een fotografie op glas project.

12 augustus 2011

Ambitiedocument toekomstig Architectuurbeleid ontvangen. De foto van het Rietveldpaviljoen, gemaakt in de stromende regen, is hierin opgenomen. Benieuwd welke bouwstenen door CRA worden voorgesteld.

10 augustus 2011

Vandaag binnen gekregen: 'International Magazine of Space Design[bob]'. In de bob Collection Library staat het artikel over ICOON, Amersfoort door Dp6 architectuurstudio. Wat een kwaliteit en wat een mooie publicatie!  www.ancbook.com

9 augustus 2011 start blog

Wat een fantastisch mooi museum. Afgelopen weekend gaan kijken in het Watersnoodmuseum  waar de DAPh expositie 'UsefuLL Places' gaat komen. Ook de lezing van Sacha de Boer en Raymond Rutting over hun fotografie op de Noord- en Zuidpool gevolgd. En onder de indruk van Raymond Rutting met de Art of news Foundation! Maar het meest onder de indruk was ik van de plek die wij gaan krijgen voor onze expositie. Alles opgemeten en plan gemaakt. Dat wordt heel bijzonder de 27e.